Over Ons

FOCUS 103 is een (online) radiostation dat zich richt op een volwassen publiek. De muziek die je bij FOCUS 103 hoort is is over het algemeen POP. Omdat FOCUS 103 in de jaren 80 een zogeheten etherpiraat was, is 50 procent van de muziek afkomstig uit dit decennium.

Naast de grote hits uit vooral de jaren 70 en 80 hoor je ook de hits uit latere decennia. Omdat je de grotere hits natuurlijk overal al kunt horen, draaien wij ook de vergeten platen. De zogeheten “hard to finds”, ook wel “forgotton 45’s” genoemd. Bij veel van deze platen heb je vaak zo’n “O Jaaaa” gevoel.

Zo hoor je bijvoorbeeld van “Human League” net zo makkelijk “Don’t you want me” als “Life on your own”. Ook muziek van bands als Aztec Camera, The The, The Fixx, The Smiths komen af en toe voorbij.

Er zijn ook gepresenteerde programma’s. Kijk bij onze programmering voor meer details.

Luisteren naar FOCUS 103 gebeurt online met je internetradio, PC, Laptop, Smartphone of tablet. Klik hier en lees verder over online luisteren.

Het (internet)radiostation wordt gerund door een kleine groep enthousiaste medewerkers. Deze doen dit belangeloos en met veel liefde voor muziek en radio.
Ondanks dat zij dit belangeloos – dus als hobby – doen, streven wij ernaar om zo professioneel mogelijk te klinken.
De gepresenteerde programma’s worden veelal in eigen thuisstudio’s gemaakt.
De naam “FOCUS 103” wordt gebruikt omdat een het station een voortzetting is van de gelijknamige “landpiraat” uit Heiloo/Alkmaar. Een aantal medewerkers was destijds ook medewerker. Ook één van de oprichters van FOCUS 103 – Cees Winnips – is nauw bij het station betrokken.

Meer over de geschiedenis van FOCUS 103 is  via deze link te vinden. Deze is door Frans van der Meer geschreven. Opmerkingen of aanvullingen zijn van harte welkom. Dit kun je doen door een email te sturen.