FOCUS Small 199x158

Luister Live


Overal Ter Wereld FOCUS 103

OFOCUS www 600x600f je nu thuis achter je computer zit of in de trein onderweg naar huis bent, online radio luisteren kan bijna altijd.
Het enige wat je nodig hebt om online naar de radio te luisteren is een werkende en redelijke snelle internet verbinding.
We spreken over streamen op het moment dat er online media (beeld en geluid) via een computernetwerk naar je smartphone, laptop of computer gestuurd wordt. Dat exact wat er gebeurt als je (gratis) naar muziek op internet luistert. Meer over streaming media vindt je bij Wikipedia.

Luisteren Via De Webbrowser

but focuswebHet streamen van FOCUS 103 via een webbrowser is een gemakkelijke manier om te luisteren op je computer of laptop. De eerste mogelijkheid om online radio te luisteren is simpel. Via de knop (FOCUS Web Player) bovenaan onze website kun je snel en simpel naar FOCUS 103 luisteren. Dit werkt in de meest gangbare web-browsers probleemloos. Deze manier van luisteren werkt vaak ook op je smartphone en tablet. Het geluid start dan niet direct. Klik in dat geval op de play knop. Klik HIER voor een voorbeeld.

Thuis Of Onderweg Luisteren Via Smartphone Of Tablet

focustelefoonWil je echter online radio luisteren via je smartphone of tablet dan is het luisteren via een app voor het streamen van radio een veel beter idee. Voor zowel Android smartphones als iPhones en iPads zijn er genoeg applicaties die je online radio laten streamen. FOCUS 103 is te beluisteren via Tunein. Van deze App is er een gratis versie te downloaden in de Apple Appstore en Google Play Store voor Android gebruikers. Om een leuk geluid te krijgen kun je een hoofdtelefoon op de smartphone of tablet aansluiten. Ook zijn er in diverse prijsklasse speakers te koop waarmee je via bluetooth het geluid van FOCUS 103 kunt afspelen.
LET OP!!! Luister je naar FOCUS 103 via een 3G of 4G abonnement, dan kan je provider extra kosten in rekening brengen als je de datalimiet overschrijdt.
Op veel openbare plaatsen – waaronder in de trein - is gratis wifi beschikbaar. Wij adviseren je om daar gebruik van te maken om je databundel te sparen.

Luisteren Via Internet Radio's of HiFi systeem

Veel Home Cinemasets en HiFi systemen beschikken tegenwoordig over wifi of een netwerkaansluiting. Heb jij zo’n systeem, dan is luisteren helemaal makkelijk. Vaak zul je FOCUS 103 via de zoekfunctie kunnen vinden.
Ook zijn er bij online winkels als Conrad zogeheten internet radio’s verkrijgbaar. Klik op de link voor meer informatie.

Luisteren Via Andere Players

Bovenaan de website van FOCUS 103 vind je diverse knoppen om op je PC, laptop of Apple met een aparte player te luisteren. Onderaan deze pagina staan de knoppen ook afgebeeld met daarachter een korte omschrijving.


Luister Links

but focusweb De FOCUS webpayer is een HTML 5 player en opent in een nieuw venster.
De player werkt in de meeste browsers. Je hebt hier geen extra software voor nodig.
but tunein Thunein is een online radiodienst. Met Tunein heb je op de PC of Mac geen extra Software nodig. Luister je via je smartphone of je teblet, dan heb je de Tunein App nodig. Deze is in de Google Play of Appstore van Apple te downloaden.
Windows Media Player De Windows Mediaplayer is standaard te vinden in iedere Windows versie. Als je op deze link klikt, wordt er een bestandje gedownload. Nadat erop is geklikt staat er links onderin je browser een link (192.asx). 
Dit bestandje is doorgaans ook terug te vinden in je "download" map.
Winamp

De Winamp player is is een player voor het afspelen van mp3 en andere audio formaten. Als je op deze link klikt, wordt er een bestandje gedownload. Nadat erop is geklikt staat er links onderin je browser een link (192.pls of 64.pls). Dit bestandje is doorgaans ook terug te vinden in je "download" map.

itunes De iTunes Player is de player van Apple. Deze wordt gebruikt voor het afspelen van mp3 en andere audioformaten. Nadat erop is geklikt staat er links onderin je browser een link (192.m3u). 
Real Player De Real Player is een player voor o.a. Real Audio. 

Copyright © 2014-2016. Alle Rechten Voorbehouden, All Rights Reserved. Stichting FOCUS103

Sena F103LOGO BS CYAN rgbfacebook